Kuřecí stehna na zeleném pepři a šalotkách
8 horních kuřecích stehen, sůl, pepř, 3 lžíce slunečnicového oleje, 6 šalotek, 2 stroužky česneku, 2 bobkové listy, 2 lžičky nakládaného zeleného pepře, 300 ml červeného vína
Maso omyjeme, osušíme papírovými utěrkami, opepříme a osolíme. Pak stehna opečeme z obou stran na rozpáleném oleji. Rozložíme je do pekáčku a ve výpeku osmahneme na klínky nakrájené šalotky, stroužky česneku, přidáme bobkové listy a zelený pepř. Vše zalijeme vínem a za občasného míchání necháme zredukovat. Maso vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme ještě asi 30 minut. Hotové maso podáváme přelité omáčkou a s bramborovou kaší.
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 1 hodina