Jehněčí na chilli
600 g jehněčí plece, drcený kmín, 2 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce oleje, 1 lžíce kukuřičného škrobu, 2 jarní cibulky, 2 chilli papričky, sůl, pepř, sušený koriandr dle chuti
Jehněčí maso nakrájíme na stejné kousky. Posypeme je drceným kmínem, přidáme sójovou omáčku, olej, škrob, vše promícháme, zakryjeme potravinářskou fólií a necháme v chladu odležet alespoň 30 minut. Pak maso zprudka na pánvičce osmahneme, přidáme nadrobno pokrájenou cibulku, chilli papričky zbavené semen a nakrájené na malé kousky, směs trochu podlijeme vodou a pod pokličkou dodusíme za občasného míchání než je maso měkké. Nakonec směs dochutíme solí, pepřem a koriandrem. Podáváme s vařenou rýží.
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 1 hodina + odležení masa
Orientační cena: 250 Kč