fbpx
PolévkyRecepty od TuGu

Zeleninovo-houbová polévka

2 mrkve, kousek celeru, 1 hrst mraženého hrášku, 1 hrst mražené kukuřice, kousek květáku, kousek brokolice, 2 lžíce másla, 1,5 l zeleninového vývaru, 2 stonky libečku, kmín, sůl, pepř, 2 – 3 hrsti lesních hub, 1 vejce, 2 – 3 lžíce hladké mouky, troška mléka, petrželka 

Zeleninu nakrájíme na malé kousky a orestujeme ji v hrnci na másle. Přilijeme vývar, přidáme libeček, kmín, sůl, pepř a přivedeme k varu. Přidáme očištěné a na kousky nakrájené houby. Mezitím v hrnečku rozšleháme vejce s moukou, trochu osolíme a podle potřeby zavářku naředíme mlékem. Jakmile začne polévka vřít, přiřidáme vaječnou směs po lžičkách a vše vaříme asi 15 minut. Nakonec vmícháme nadrobno posekanou petrželku.

Počet porcí: 6
Doba přípravy: 30 minut
Orientační cena: 50 Kč  

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.