Velikonoční nádivka s kopřivami a česnekem medvědím
8 starších rohlíků, 180 ml mléka, 500 g uzeného masa, 6 vajec, sůl, pepř, špetka muškátového oříšku, 2 hrsti mladých kopřiv, 2 hrsti nasekaného česneku medvědího, cca 80 g rozehřátého másla
Rohlíky nakrájíme na kostičky. Vložíme je do velké mísy a zakapeme mlékem. Uzené maso nakrájíme na malé kostičky. Vejce prošleháme se solí, pepřem, muškátovým oříškem a maso i i vejce přidáme k rohlíkům. Kopřivy spaříme vroucí vodou, necháme okapat, spolu s česnekem medvědím nasekáme na malé kousky a všechny suroviny spolu promícháme. Pekáček s vyšším okrajem vyložíme papírem na pečení, potřeme ho máslem a rozložíme na něj nádivku. Povrch opět potřeme máslem, vložíme do trouby a při 180 °C pečeme asi 40 minut.
Počet porcí: 4–5
Doba přípravy: 1 hodina