fbpx
Recepty od TuGuSladké pečení

Třešňový mřížkový koláč

Těsto: 300 g hladké mouky + na podsypání, ¼ lžičky soli, 180 g másla, 4 lžíce studené vody
Náplň: mísa čerstvých třešní, 2 lžíce kukuřičného škrobu, 7 lžic cukru krupice, 1 vejce, kousek vanilkové pasty
Dokončení: mandlové lupínky na posypání, 1 vejce na potření, cukr moučka  

Mouku promícháme se solí, měkkým máslem a vodou. Zpracujeme hladké těsto, které necháme v lednici asi ½ hodiny odpočinout. Pak ho rozdělíme na 2 poloviny a vyválíme placky. Jedním těstem vyložíme kulatou zapékací formu a vytáhneme okraje. Třešně vypeckujeme, promícháme s kukuřičným škrobem, cukrem a vejcem. Směs naneseme na těsto, rozložíme mandlové lupínky. Z druhé placky nakrájíme proužky a uděláme na koláči mřížku.Koláč potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme ho při 180 °C asi 40 minut. Koláč necháme vychladnout a před podáváním ho pocukrujeme.

Počet kousků: 12
Doba přípravy: 1,5 hodiny
Orientační cena: 120 Kč

 

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.