Recepty od TuGuSladké pečení

Pracny

240 g hladké mouky + na obalení, 120 g cukru moučka, špetka citronové kůry, 1 tlučený hřebíček, trocha skořice, 90 g mletých ořechů, 190 g másla, 1 lžička práškového kakaa, 1 lžička prášku do pečiva, cukr moučka na obalení

Do mísy dáme hladkou mouku, moučkový cukr, citronovou kůru, hřebíček, skořici, ořechy, máslo pokojové teploty, kakao, prášek do pečiva a zpracujeme v hladké těsto. To zabalíme do fólie a necháme v chladu několik hodin odležet. Pak z těsta tvoříme kuličky, které obalíme v hladké mouce a natlačíme je do formiček na pracny. Formičky s těstem rozložíme na plech a pečeme je v předehřáté troubě při 180 °C asi 12–15 minut. Okraje by měly začít mírně hnědnout. Jakmile cukroví trochu vychladne, vyklopíme ho mírným klepnutím z formičky a obalíme v moučkovém cukru.

Počet kousků: cca 50
Doba přípravy: 45 minut + odležení těsta  

 

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.