fbpx
Recepty od TuGuS masem

Pečený králík na smetaně

1 naporcovaný králík, sůl, 120 g másla, 1 lžíce grilovacího koření, 1 lžička sladké papriky, 1–2 stroužky česneku, 3 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžíce dijonské hořčice, 250 ml smetany

Králičí maso nasolíme a rozložíme do pekáčku. V hrnci rozehřejeme máslo, vmícháme grilovací koření, sladkou papriku, prolisovaný česnek a necháme rozvonět. Po chvilce vmícháme hořčice a připravenou marinádou potřeme maso. Nejlépe přes no necháme rozležet v chladu. Pekáček přikryjeme alobalem a pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 45 minut. Pak odstraníme alobal, maso přelijeme smetanou a za občasného podlévání pečeme dalších 45 minut. Podáváme s bramborovou kaší.

Počet porcí: 4–5
Doba přípravy: 2 hodiny + marinování  

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.