Pečený králík na smetaně
1 naporcovaný králík, sůl, 120 g másla, 1 lžíce grilovacího koření, 1 lžička sladké papriky, 1–2 stroužky česneku, 3 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžíce dijonské hořčice, 250 ml smetany
Králičí maso nasolíme a rozložíme do pekáčku. V hrnci rozehřejeme máslo, vmícháme grilovací koření, sladkou papriku, prolisovaný česnek a necháme rozvonět. Po chvilce vmícháme hořčice a připravenou marinádou potřeme maso. Nejlépe přes no necháme rozležet v chladu. Pekáček přikryjeme alobalem a pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 45 minut. Pak odstraníme alobal, maso přelijeme smetanou a za občasného podlévání pečeme dalších 45 minut. Podáváme s bramborovou kaší.
Počet porcí: 4–5
Doba přípravy: 2 hodiny + marinování