Recepty od TuGuS masem

Pečený králík na cibuli, česneku a kaparech

1 chlazený králík, sůl, pepř, kmín, 3 cibule, 1 palička česneku, 100 g špeku, asi 50 ml olivového oleje, 200 ml piva, 3 lžíce kaparů

Králíka omyjeme, naporcujeme a maso osolíme, opepříme, posypeme kmínem a vložíme do pekáčku. Cibuli nakrájíme na kolečka, paličku česneku podélně rozkrojíme, špek nakrájíme na malé kostičky a vše rozložíme mezi maso. Pak zalijeme olejem, pivem a pečeme při 160 °C asi 3 hodiny. Během pečení maso podléváme výpekem. Ke konci přidáme k masu kapary. Hotové maso podáváme s bramborovým knedlíkem.

Počet porcí: 6
Doba přípravy: 30 minut + pomalé pečení
Orientační cena: 330 Kč 

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *