fbpx
Recepty od TuGuS masem

Pečený kapr na česneku a slanině

600 g   kapra, 200 g   anglické slaniny, 6 stroužků česneku, 2 lžíce hladké mouky, 1velká cibule, 1 lžička mleté sladké papriky, 100 g másla, olej, drcený kmín, sůl, pepř, 600 g brambor, 150 ml smetany, 100 g másla 

Česnek si rozdělíme na dvě poloviny. Jednu část prolisujeme a druhou nakrájíme na plátky. Filety z kapra nakrájíme na pruhy a potřeme prolisovaným česnekem. Nasolíme, okořeníme drceným kmínem a necháme uležet do druhého dne v ledničce. Hladkou mouku smícháme s mletou paprikou. V této směsi kapra obalíme a přebytečnou mouku sklepneme. Zabalíme do plátků slaniny. Cibuli nakrájíme na kolečka a vyložíme dno pekáčku. Přidáme plátky česneku a na cibuli vložíme kapra. Vše přelijeme rozpuštěným máslem s olejem. Kombinací másla a oleje zabráníme přepalování tuku. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180˚C 25-30 minut. Servírujeme se šťouchanými máslovými brambory. Brambory překrájíme a uvaříme v osolené vodě do měkka. Brambory scedíme, přidáme máslo a smetanu a rozšťoucháme.

Počet porcí: 4
Doba přípravy: 40 minut
Orientačním cena: 150 Kč  

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.