Recepty od TuGuS masem

Pečená bažantí stehna nadivoko

8 bažantích stehen, 2 menší cibule, 5 stroužků česneku, 150 g anglické slaniny vcelku, sůl, 100 ml olivového oleje, 2 mrkve, 1 petržel, 8 kuliček nového koření, 4 bobkové listy, 10 kuliček černého pepře 

Stehna omyjeme a osušíme. Cibule nakrájíme na půlkolečka, česnek na tenké plátky, slaninu na špalíčky. Na dno zapékací mísy naskládáme cibuli, česnek a polovinu slaniny. Směs promícháme a na tuto vrstvu rozložíme bažantí stehna. Dostatečně je osolíme a zalijeme olivovým olejem. Na to rozložíme zbylou slaninu a očištěnou, na hranolky pokrájenou kořenovou zeleninu. Volně vložíme koření, vše trochu podlijeme vodou, přiklopíme a při 170 Před koncem 1,5 hodiny. oření (pokud máme) vložíme koření, vše trochu podlijeme vodou, přiklopíme a při 170 íme bažantí stehna. °C pečeme asi 1,5 hodiny. Před koncem pekáček odklopíme a necháme chvíli péct, aby se vytvořila kůrka. Podáváme s bramborovou kaší.

Počet porcí: 4
Doba přípravy: 2 hodiny
Orientační cena: 170 Kč

 

 

 

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *