Mandlovo-čokoládové rohlíčky
160 g změklého másla, 160 g cukru moučka, 60 g hořké čokolády, 180 g mletých mandlí, 50 g hladké mouky, špetka mletého hřebíčku, ½ lžičky mleté skořice, kakao na posypání
Změklé máslo vyšleháme s cukrem. Přidáme nastrouhanou čokoládu, mleté mandle, mouku, koření a vše zpracujeme v těsto, které zabalíme do fólie a necháme v chladu rozležet alespoň 1 hodinu. Z těsta pak ulamujeme malé kousky, ze kterých vyválíme rohlíčky a klademe je na plechy vyložené pečicím papírem. Dáváme je dostatečně od sebe, protože během pečení těsto hodně nabude. Pečeme v předehřáté troubě při 175 °C asi 12–15 minut. Rohlíčky necháme vychladnout a lehce je poprášíme kakaem.
Počet kousků: 45
Doba přípravy: 2 hodiny
Orientační cena: 120 Kč