Kuřecí ragú s penne
700 g mletého kuřecího masa, sůl, pepř, 3 lžíce olivového oleje, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 150 g celeru, 150 g mrkve, 140 g rajského protlaku, 100 g černých oliv bez pecky, 3 lžíce kaparů, několik snítek čerstvého rozmarýnu, 200 ml bílého vína, 300 ml drůbežího vývaru, 400 g těstovin penne, 50 g strouhaného parmazánu, čerstvá petrželka na ozdobu
Na polovině oleje v pánvi osmahneme zprudka mleté maso. V pánvi wok rozpálíme zbylý olej a osmahneme na něm postupně nadrobno nakrájenou cibuli, česnek, na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu, pak vmícháme protlak, na poloviny nakrájené olivy, kapary, rozmarýn, přilijeme víno, necháme chvíli odpařit, pak přidáme drůbeží vývar a vše dusíme za občasného míchání asi 30 minut. Zatím uvaříme těstoviny, scedíme je a nakonec vmícháme do ragú. Porce ozdobíme strouhaným parmazánem a čerstvě nasekanou petrželkou.
Počet porcí: 5–6
Doba přípravy: 1 hodina