Kuře na paprice
1 kuře rozdělené na porce, sůl, 1 lžíce mleté sladké papriky, 1 lžička uzené papriky, špetka pálivé papriky, 125 g másla, 1 velká cibule, 100 g anglické slaniny, 1–2 lžíce hladké mouky, 1 l drůbežího vývaru, 1 kelímek sladké smetany, 1 kelímek zakysané smetany
Kousky kuřete osolíme a obalíme ve směsi z mletých paprik. V hrnci rozpustíme polovinu másla a osmahneme na něm nadrobno pokrájenou cibuli a pak i na kousky nakrájenou slaninu. Když vše začne zlátnout, zaprášíme směs hladkou moukou a zalijeme vývarem. Zatím v pánvi rozpustíme zbylé máslo a ze všech stran zprudka opečeme kuře. Takto připravené maso vložíme do hrnce a vše za občasného promíchání dusíme 1 hodinu. Nakonec vmícháme obě smetany, necháme přejít varem a můžeme podávat s knedlíkem nebo rýží.
Počet porcí: 4–5
Doba přípravy: 1,5 hodiny