Recepty od TuGuS masem

Kuře na paprice

1 kuře rozdělené na porce, sůl, 1 lžíce mleté sladké papriky, 1 lžička uzené papriky, špetka pálivé papriky, 125 g másla, 1 velká cibule, 100 g anglické slaniny, 1–2 lžíce hladké mouky, 1 l drůbežího vývaru, 1 kelímek sladké smetany, 1 kelímek zakysané smetany 

Kousky kuřete osolíme a obalíme ve směsi z mletých paprik. V hrnci rozpustíme polovinu másla a osmahneme na něm nadrobno pokrájenou cibuli a pak i na kousky nakrájenou slaninu. Když vše začne zlátnout, zaprášíme směs hladkou moukou a zalijeme vývarem. Zatím v pánvi rozpustíme zbylé máslo a ze všech stran zprudka opečeme kuře. Takto připravené maso vložíme do hrnce a vše za občasného promíchání dusíme 1 hodinu. Nakonec vmícháme obě smetany, necháme přejít varem a můžeme podávat s knedlíkem nebo rýží.

Počet porcí: 4–5
Doba přípravy: 1,5 hodiny

 

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.