fbpx
Recepty od TuGuS masem

Jehněčí kýta se špenátem s česnekem medvědím

1 kg jehněčí kýty, sůl, pepř, 2 lžíce sádla, 1 palička česneku, několik větviček čerstvého tymiánu, zeleninový vývar na podlévání
Špenát: 300 g čerstvého listového špenátu, 1 lžíce másla, 2 stroužky česneku, 1 svazek česneku medvědího, sůl, pepř, špetka muškátového oříšku

Maso omyjeme, osolíme, opepříme, přidáme sádlo, na polovinu rozkrojenou palici česneku a podlijeme zeleninovým vývarem. Vložíme do trouby a při 160 °C pečeme za občasného podlévání asi 3 hodiny, dokud není maso měkké. Pak maso vyjmeme stranou, z česneku vidličkou vymačkáme vnitřky a spolu s výpekem vše přepasírujeme přes sítko. Lehce zaprášíme moukou a necháme přejít varem. Špenát omyjeme, odstraníme tuhé řapíky, nakrájíme na kousky a osmahneme na másle. Vmícháme prolisovaný česnek, nasekaný česnek medvědí a vše dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Podáváme s bramborovými knedlíky.

Počet porcí: 4–5
Doba přípravy: cca 3 hodiny  

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.