Bez masaRecepty od TuGu

Halušky s brynzou

600 g brambor, 300 g polohrubé mouky, 2 lžičky soli, 200 g špeku, 250 g brynzy, 3 jarní cibulky 

Brambory oškrábeme a nastrouháme na jemno. Přidáme polohrubou mouku, 2 lžičky soli a zamícháme těsto. Špek nakrájíme na malé kostičky a opečeme ho na pánvi. Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme ji a přivedeme k varu. Těsto na halušky si rozetřeme na prkénko a ostrým nožem odkrajujeme malé kousky rovnou do vroucí vody. Necháme povařit asi 8 minut, halušky slijeme, rozdělíme na talíře, vmícháme brynzu a polijeme vyškvařeným špekem. Nakonec porce posypeme nakrájenou jarní cibulkou.

Počet porcí: 4 – 5
Doba přípravy: 40 minut
Orientační cena: 80 Kč 

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *