Gulášová polévka s hlívou ústřičnou
2 lžíce sádla, 2 cibule, 400 g hlívy ústřičné, sůl, pepř, 3 lžičky sladké papriky, špetka pálivé papriky, 4 brambory, 3 stroužky česneku, 100 ml smetany na vaření, 2 lžičky majoránky, čerstvá petrželka na ozdobu
Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Chvíli ji orestujeme než zesklovatí, pak přidáme na malé kousky nakrájenou hlívu. Opékáme asi 5 minut, pak vše osolíme, opepříme a zaprášíme mletou paprikou. Necháme rozvonět, přidáme na kostičky nakrájené brambory, zalijeme vodou a za občasného míchání vaříme asi 20 minut. Přidáme prolisovaný česnek, smetanu, majoránku, necháme přejít varem a na talíři dozdobíme čerstvou petrželkou.
Počet porcí: 6–8
Doba přípravy: 30 minut
Orientační cena: 100 Kč