PolévkyRecepty od TuGu

Gulášová polévka s hlívou ústřičnou

2 lžíce sádla, 2 cibule, 400 g hlívy ústřičné, sůl, pepř, 3 lžičky sladké papriky, špetka pálivé papriky, 4 brambory, 3 stroužky česneku, 100 ml smetany na vaření, 2 lžičky majoránky, čerstvá petrželka na ozdobu

Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Chvíli ji orestujeme než zesklovatí, pak přidáme na malé kousky nakrájenou hlívu. Opékáme asi 5 minut, pak vše osolíme, opepříme a zaprášíme mletou paprikou. Necháme rozvonět, přidáme na kostičky nakrájené brambory, zalijeme vodou a za občasného míchání vaříme asi 20 minut. Přidáme prolisovaný česnek, smetanu, majoránku, necháme přejít varem a na talíři dozdobíme čerstvou petrželkou.

Počet porcí: 6–8
Doba přípravy: 30 minut
Orientační cena: 100 Kč  

 

 

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.