
Grilovaná žebírka s medovou marinádou
cca 1 kg vepřových žeber, 2 lžíce medu, 4 lžíce kečupu, 5 stroužků česneku, 1 lžíce worcesterské omáčky, 2 lžíce vinného octa, ½ lžičky soli, ½ lžičky pepře, špetka chilli koření
Žebra omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kusy. Med prošleháme s kečupem, prolisovaným česnekem, worcesterskou omáčkou, vinným octem, solí, pepřem a chilli. Marinádu vepřeme do masa a necháme v chladu alespoň 1 hodinu marinovat. Pak rozpálíme gril a nejprve zprudka grilujeme, pak gril ztlumíme a grilujeme za občasného potírání až do změknutí masa. Mělo by to trvat cca 40–50 minut. Podáváme s grilovanými brambory a zeleninovým salátem.
Počet porcí: 2–3
Doba přípravy: 1,5 hodiny + grilování