OstatníRecepty od TuGu

Grenadýr

600 g brambor, 300 g těstovin, 2 větší cibule, 2 lžíce sádla, 1 lžička drceného kmínu, 150 g oravské slaniny, 1 lžíce sladké papriky, pepř, petrželka na ozdobu 

Brambory uvaříme ve slupce, v jiném hrnci uvaříme těstoviny. Cibule nakrájíme nadrobno a v hluboké pánvi rozpálíme sádlo a cibuli na něm orestujeme dozlatova. Přidáme kmín, na kostičky nakrájenou slaninu a vše opékáme. Směs poprášíme paprikou a necháme krátce rozvonět. Pak přidáme na kousky nakrájené brambory, těstoviny a vše důkladně promícháme. Před podáváním porce ozdobíme čerstvou petrželkou.

Počet porcí: 4
Doba přípravy: 40 minut

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.