fbpx
Recepty od TuGuSladké pečení

Čokoládový koláč s hruškami

100 g másla, 100 g hořké čokolády, 4 menší vejce, špetka soli, 100 g třtinového cukru, 2 lžíce holandského kakaa, 100 g mandlí, 4 malé hrušky

Máslo s čokoládou rozehřejeme ve vodní lázni. Bílky se špetkou soli ušleháme na tuhý sníh. Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme kakao, mleté mandle, rozpuštěnou čokoládu a vše promícháme. Pak zlehka vmícháme bílkový sníh. Kulatou zapékací formu vyložíme pečicím papírem a nalijeme těsto. Z hrušek odstraníme středy a vmáčkneme je do koláče. Koláč pečeme při 180 ­° C asi 40 minut.

Počet kousků: 12
Doba přípravy: 30 minut + pečení

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.