Čerstvé zelí dušené s krkovičkou
1 malá hlávka bílého zelí, 800 g krkovice bez kosti, 2 lžíce oleje, sůl, pepř, 2 lžíce solamylu, sójová omáčka dle chuti
Den předem si připravíme zelí. Odstraníme tuhý košťál a zelí nakrouháme. Vložíme ho do hrnce, přiklopíme pokličkou a uložíme do lednice a necháme přes noc zavadnout. Druhý den maso nakrájíme na nudličky a zprudka opečeme na oleji. Osolíme ho, opepříme a postupně vmícháme zelí. Solamyl rozmícháme s trochou vody a vmícháme k masu a zelí. Podle potřeby podlijeme vodou a necháme za občasného míchání dusit asi 20 minut. Ke konci přilijeme dle chuti sójovou omáčku. Podáváme s rýží nebo jen s chlebem.
Počet porcí: 6
Doba přípravy: 1 hodina
Orientační cena: 130 Kč