OstatníRecepty od TuGu

Brokolicové karbanátky

1 menší brokolice, 150 g anglické slaniny, 2 větší vejce, 100 g polotučného tvarohu, 2 stroužky česneku, 100 g nivy, sůl, pepř, strouhanka dle potřeby, olej na smažení 

Brokolici omyjeme, rozebereme na růžičky a krátce povaříme ve slané vodě, aby brokolice zůstala pevná na skus. Brokolici slijeme a necháme vychladnout. Pak ji nasekáme nadrobno. Přidáme na malé kousky nakrájenou slaninu, vejce, tvaroh, prolisovaný česnek, nastrouhanou nivu, sůl, pepř a strouhanku. Všechny suroviny zpracujeme do hmoty, ze které tvoříme karbanátky. Smažíme je dozlatova z obou stran v dostatečném množství oleje. Po usmažení je odkládáme na savý ubrousek, aby se mohl vsáknout přebytečný tuk.

Počet porcí: 4
Doba přípravy: 2 hodiny

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.