Recepty od TuGuS masem

Bramborové knedlíky plněné uzeným

500 g uvařené uzené krkovice, 1 kg uvařených brambor ve slupce, 400 g hrubé mouky + na posypání, 2 menší vejce, 1 lžička soli, 1 sáček mraženého listového špenátu, 3 cibule, 4 lžíce sádla, 2 stroužky česneku, sůl, pepř

Uzené maso nakrájíme na malé kostičky. Brambory oloupeme a najemno nastrouháme do větší zadělávací mísy. Přidáme mouku, vejce, sůl a rychle zpracujeme v nelepivé těsto. Z něj vytvarujeme váleček, ze kterého odkrajujeme stejnoměrné kousky. Z každého uděláme placku, do které zabalíme nakrájené uzené maso do tvaru kulatého knedlíku. Takto pokračujeme, dokud nám stačí suroviny. Knedlíky ihned vaříme ve slané vodě asi 15 minut. Zatím připravíme špenát. Jednu cibuli nadrobno nakrájíme a zpěníme ji na 1 lžíci sádla. Přidáme na plátky nakrájený česnek, chvilku opékáme a přidáme povolený špenát. Vše podusíme asi 5 minut, pak dochutíme solí a pepřem. Na zbylém sádle opečeme zbylou cibuli nakrájenou na proužky. Uvařené knedlíky vybereme z vroucí vody drátěnou naběračkou a podáváme je s připraveným špenátem a opečenou cibulkou.

Počet porcí: 6
Doba přípravy: 1 hodina
Orientační cena: 180 Kč

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *