Bez masaRecepty od TuGu

Borůvkové knedlíky

500 g polohrubé mouky, špetka soli, 1 vejce, 250 ml mléka, ½ kostky droždí, borůvky dle potřeby, moučkový cukr na dochucení, 1 tvrdý tvaroh, rozpuštěné máslo 

Droždí rozdrobíme do hrníčku, přidáme vlahé mléko a necháme vzejít kvásek. Sůl zamícháme do mouky. K ní přidáme kvásek, vejce a vypracujeme tuhé těsto, které necháme asi hodinu kynout. Těsto rozdělíme na 22 kusů. Každý kus lehce zploštíme a vložíme borůvky, které zabalíme do těsta a zakulatíme na hladký knedlík. Takto zabalené knedlíky necháme ještě ¼ hodiny kynout. Vložíme do vroucí vody, tak aby knedlíky plavaly vedle sebe a nemačkaly se. Vaříme nejprve přikryté pod poklicí pět minut. Potom knedlíky obrátíme a podle velikosti vaříme odkryté ještě 2-3 minuty. Uvařené knedlíky vyjmeme a propíchneme vidličkou, aby se nesrazili. Přidáme cukr, nastrouhaný tvaroh a polijeme máslem.

Počet kousků: 22 ks, 4-6 osob
Doba přípravy: 1,5 hodiny

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.