Tiramisu z ricotty
2 sáčky cukrářských piškotů, 400 g ricotty, 40 ml silné hořké kávy, 20 ml Amaretta (mandlový likér běžně k dostání), 1 vanilkový cukr, 2–3 lžíce moučkového cukru, 1 lžíce práškového kakaa, lístky máty na ozdobu
Pekáč s vyšším okrajem nebo mísu obdélníkového tvaru vyložíme potravinovou fólií. Na dno poklademe cukrářské piškoty z jednoho sáčku. Uvaříme silnou kávu, kterou smícháme s Amarettem a touto směsí dostatečně prolijeme vrstvu piškotů tak, aby pořádně nasákly. Ricottu smícháme s vanilkovým a moučkovým cukrem. Touto směsí potřeme vrstvu nasáklých piškotů a znovu opakujeme – piškoty, směs kávy s Amarettem a nakonec opět vrstvu sýrového krému. Poslední vrstvu uhladíme, hustě posypeme kakaem a hotové tiramisu dáme do lednice na několik hodin uležet.
Počet kousků: 12
Doba přípravy: 20 minut
Orientační cena: 130 Kč