Domácí punčové řezy
Těsto: 5 vajec, 200 g cukru krupice, 300 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 120 ml vlažné vody, 120 ml oleje
Sirup:150 ml vody, 100 g cukru krystalu, 50 ml rumu, špetka růžového, potravinářského barviva
Dokončení: jahodová marmeláda, 300 g cukru moučka, 2 lžíce citronové šťávy, 1 lžička kukuřičného škrobu, 2 lžíce horké vody, špetka růžového potravinářského barviva
Vejce ušleháme s cukrem do pěny. Vmícháme mouku s práškem do pečiva, vodu a olej. Těsto nalijeme do papírem vyloženého pekáčku s vyšším okrajem a pečeme při 180 °C. Korpus necháme vychladnout. Pak ho rozřízneme na 3 díly a každý ještě prořízneme. Zatím připravíme sirup. Vodu svaříme s cukrem, přilijeme rum a v tekutině rozmícháme barvivo. Vezmeme 1 díl korpusu, ten potřeme marmeládou a na to přiklopíme druhý díl, který namočíme v připraveném sirupu. Opět potřeme marmeládou a přiklopíme třetím dílem. Takto pokračujeme ještě jednou, vzniknou nám tedy 2díly. Přikryjeme je potravinářskou fólií a přiklopíme prkénkem, abychom vše zatížili, a uložíme do lednice přes noc. Druhý den připravíme polevu. Moučkový cukr rozmícháme s citronovou šťávou, škrobem, horkou vodou a barvivem dohladka. Polevu naneseme na vršky obou dílů, necháme zaschnout a pak nakrájíme na kousky.
Počet kousků: 24
Doba přípravy: 1,5 hodiny + uležení