fbpx
Ústecký krajVšechny kraje

Tramvají z Mostu do Litvínova a na vrch Kaňkov

     

Tak trochu bláznivý nápad se může zdát výlet do této technokratické krajiny, ale i krajiny znělcových kopců tak podobných vyhaslým sopkám, do krajiny Českého středohoří a Mostecké pánve.  Tady nás čekají zážitky a architektura neopakovatelná. A snad právě proto sem tak často a rád vyrážím, i když jistě ovzduší nepatří k těm nejčistším. I zde žijí lidé, kteří milují toulání krajinou, která prodělává někdy více, někdy méně razantní zásahy od člověka, aby se pak zase vracela zpět, snad ke své původní podobě. Tady leží v hloubce přes 200 metrů pod povrchem uhlí a zpracovává se ropa i zemní plyn. Údolí hučí ruchem a lomozem neutuchající výroby. Myslím, že je dobré při putování po vlastech českých navštívit i tato zajímavá místa. Při toulání vám přeji pěkné počasí i dobrou náladu, a když vám vyhládne, můžete se nechat inspirovat TuGu kuchyní  a třeba i dnešním receptem zde.

 

Kde

Okres Most, Ústecký kraj, Česko

 

Kudy, kam, co

Tramvají číslo 4 mezi Mostem a Litvínovem. Po krátkém zastavení v Litvínově a vycházce mezi stanicemi Litvínov, Záluží, doly Hlubina a Litvínov, Záluží, Petrochemie (kde jsou pěkné výhledy na průmyslový komplex) se pak přemístíte do osady Kaňkov (parkovat na točně před osadou – v osadě parkující turisty rádi nemají), můžete se po červené turistické značce vypravit na vrchol Kaňkov (436 m). Zde je neopakovatelný výhled na vrch Bořeň i Zlatník a z dolní vyhlídky na Mosteckou pánev a Krušné hory. Z vrchu pak po neznačené cestě na červenou a zpět do výchozího bodu osady Kaňkov.

Jak daleko

4 km vycházkový okruh

Pro koho a co s sebou

S dětmi, turista, zdatný turista

Tip na ubytování e-pobyty.cz

 

 

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.