Králík pečený na pivu a česneku
1 chlazený králík, 2 paličky česneku, 2 lžíce soli, 1 lžička kmínu, špetka tymiánu, 500 ml světlého piva, 3 lžíce oleje, Instantní jíška dle potřeby
Králíka omyjeme a naporcujeme na 6 dílů. Maso vložíme do pekáče. Česnek oloupeme, prolisujeme, přidáme sůl, kmín, tymián, pivo, olej a vše promícháme. Připravenou směsí maso zalijeme, přikryjeme alobalem a pečeme při 180 °C asi 2 hodiny. Pak odstraníme alobal a maso za občasného podlévání ještě dopečeme asi 30 minut, aby se vytvořila kůrčička. Šťávu zahustíme dle potřeby instantní jíškou, necháme přejít varem a podáváme s bramborovou kaší.
Počet porcí: 6
Doba přípravy: 2,5 hodiny
Orientační cena: 450 Kč