Bez masaRecepty od TuGu

Zapékané smetanové noky

300 ml smetany ke šlehání, 170 g parmazánu, 1 chilli paprička, 1 plná lžíce dijonské hořčice, sůl, pepř, 1 kg bramborových noků, řeřicha na ozdobu

Smetanu nalijeme do hrnce, přidáme nastrouhaný parmazán, nadrobno pokrájenou chilli papričku, dijonskou hořčici, sůl, pepř a vše promícháme. Pomalu za stálého míchání zahříváme a až se sýr rozpustí, vmícháme bramborové noky. Za stálého míchání vše povaříme asi 3 minuty. Pak vše rozdělíme do čtyř zapékacích misek a při 200 °C zapékáme asi 10 minut. Před podáváním porce posypeme čerstvou řeřichou.

Počet porcí: 4
Doba přípravy: 20 minut
Orientační cena: 220 Kč

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *