fbpx
Recepty od TuGuSladké pečení

Trhanec s jablky

4 jablka, 5 vajec, sůl, 130 g hladké mouky, 160 ml mléka, 65 g cukru krupice, 2 vanilkové cukry, 1 citron, 40 g másla, 80 g rozinek, 2 lžíce třtinového cukru, 30 g cukru moučky, máta na ozdobu 

Dvě jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme. Bílky ušleháme se špetkou soli na tuhý sníh. V jiné míse prošleháme mouku, mléko, krupicový a vanilkový cukr, nastrouhanou kůru z citronu, vmícháme nastrouhaná jablka a nakonec bílkový sníh. V pánvi vhodné do trouby rozehřejeme polovinu másla, vlijeme do ní těsto, posypeme ho rozinkami a opékáme na mírném plamenu asi 5 minut. Poté vložíme pánev do předehřáté trouby na 180 °C a v troubě dopečeme ještě asi 10 minut. Zatím oloupeme zbylá jablka, odstraníme střed a nakrájíme je na měsíčky. Na jiné pánvi rozehřejeme zbylé máslo a jablka na něm osmažíme. Posypeme je třtinovým cukrem a necháme zkaramelizovat. Trhanec rozdělíme na porce, vše pocukrujeme a ozdobíme zkaramelizovanými jablky a mátou.

Počet porcí: 4
Doba přípravy: 40 minut

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.