Recepty od TuGuS masem

Rajská omáčka s plněnými paprikami

Omáčka: 1 větší cibule, 50 g másla, 50 g hladké mouky, 2 lžička sladké papriky, 1 kg vyzrálých rajských, 800 ml hovězího vývaru, 5 kuliček celého pepře, 5 kuliček nového kření, 2 bobkové listy, trocha čerstvého tymiánu, sůl, pepř
Plněné papriky: 600 g mletého hovězího, 1 cibule, 1 vejce, sůl, pepř, 8 paprik
Dokončení: 1 rajský protlak, cukr, ocet 

Cibuli nakrájíme nadrobno na v hrnci necháme na másle zesklovatět. Vmícháme mouku, děláme jíšku, přidáme mletou papriku a na kousky nakrájená rajčata. Vše zalijeme vývarem, přidáme koření, sůl a přivedeme k varu. Zatím připravíme papriky tak, že vykrojíme střed a stopku. Maso promícháme s drobně pokrájenou cibulí, vejcem, solí, pepřem a papriky směsí naplníme. Vložíme je do hrnce k rajčatové omáčce a takto dusíme asi 50 minut. Pak papriky vyjme, dáme stranou a omáčku přecedíme přes síto. Omáčku dochutíme cukrem, octem, solí a pepřem. Papriky vrátíme zpět do máčky, vše prohřejeme a podáváme s těstovinami, rýží, nebo knedlíkem.

Počet porcí: 4–6
Doba přípravy: 1,5 hodiny

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.