Recepty od TuGuS masem

Pomalu pečená kachna

1 kachna o váze 2 kg, 4-5 lžiček soli, 2 lžičky kmínu, 100 ml medu 

Kachnu omyjeme, osušíme, zbavíme biskupa a všude pořádně osolíme i zevnitř. Vložíme do pekáčku, posypeme kmínem. Mírně podlijeme vodou, pekáček přiklopíme a při 90 º C pečeme 7 hodin. Kachna by měla vypadat spíše jako vařená nežli pečená. Teplotu zvýšíme na 120 º C a při této teplotě pečeme ještě 6 hodin, stále přiklopené. Nakonec kachnu potřeme medem, podlijeme výpekem, a hodinu dopečeme při 150 º C odklopenou, aby se vytvořila křupavá kůrčička.

Počet porcí: 4
Doba přípravy: 15 minut + 14 hodin pečení

 

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.