Recepty od TuGuSladké pečení

Nepečený dortík se žloutkovým krémem

Krém: 500 ml mléka, 100 g cukru krystalu, 5 žloutků, 25 g hladké mouky, 25 g kukuřičného škrobu, špetka soli, 60 g másla pokojové teploty, 250 ml 33% smetany 

Dokončení: dětské piškoty, 300 g čerstvých jahod, drobné letní ovoce na ozdobu, lístky máty na ozdobu 

Nejprve si připravíme krém. Mléko přivedeme k varu.  Cukr prošleháme se žloutky do světlé pěny. Pak postupně zašleháme mouku, škrob a sůl. Do vroucího mléka pomalu za stálého míchání vlijeme žloutkovou hmotu. Vše povaříme za vydatného míchání do zhoustnutí a necháme vychladnout. Do směsi vmícháme máslo a ušlehanou smetanu. Kulatou formu vyložíme potravinářskou fólií a na dno poklademe vrstvu piškotů. Po obvodu rozložíme polovinu jahod a naneseme připravený krém. Vršek uhladíme, poklademe opět vrstvou piškotů a necháme nejlépe přes noc ztuhnout v lednici. Před podáváním dort ozdobíme ovocem a mátou.

Počet porcí: 12
Doba přípravy: 40 minut + tuhnutí
Orientační cena: 140 Kč

 

 

 

 

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.