fbpx
PolévkyRecepty od TuGu

Cizrnová polévka s rozmarýnem

100 g plátků slaniny, 2 lžíce oleje, 1 stroužek česneku, 1 bobkový list, 2 snítky rozmarýnu, 2 konzervy nakládané cizrny, 1 l zeleninového vývaru, sůl, pepř, 1 bageta 

Polovinu slaniny nakrájíme na kostičky a spolu s olejem krátce orestujeme. Přidáme na plátky nakrájený česnek, bobkový list, rozmarýn a necháme rozvonět. Pak přidáme slitou a propláchnutou cizrnu a vše zalijeme zeleninovým vývarem. Vaříme asi 20 minut. Pak vyjmeme bobkový list, větvičky rozmarýnu a část cizrny. Zbylou polévku rozmixujeme a dochutíme solí a pepřem. Zbylé plátky slaniny na suché pánvi opečeme. Vyjmeme je stranou a na tuku ze slaniny opečeme na plátky nakrájenou bagetku. Porce polévky pak dozdobíme plátky slaniny, cizrnou a opečenou bagetkou.

Počet porcí: 5
Doba přípravy: 30 minut

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.