fbpx
Recepty od TuGuS masem

Bramborové lodičky zapékané s mletým masem

8 větších brambor, olivový olej podle potřeby, 1 cibule, 500 g mletého hovězího masa, sůl, pepř, italské koření, 1 malý rajský protlak, 60 g nastrouhaného parmazánu
Tzatziki: 1 okurka, sůl, 1 stroužek česneku, 1 zakysaná smetana, kopr dle chuti 

Brambory omyjeme, podélně překrojíme na poloviny a vložíme do kousku alobalu, ze kterého vytvoříme misku. Brambory potřeme ze všech stran olivovým olejem a pečeme v troubě při 200 °C asi 20 minut. Zatím na oleji osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme mleté maso a vše opékáme asi 10 minut. Směs ochutíme solí, pepřem, italským kořením a vmícháme rajský protlak a polovinu strouhaného parmazánu. Brambory vydlabeme, naplníme masovou směsí a zapékáme ještě asi 10 minut. Zatím připravíme tzatziki. Okurku najemno nastrouháme, osolíme a necháme chvilku vypotit. Přebytečnou vodu slijeme a okurku promícháme s prolisovaným česnekem, zakysanou smetanou a koprem. Před podáváním na plněné brambory rozložíme zbylý parmazán a tzatziki.

Počet porcí: 4
Doba přípravy: 1 hodina 

 

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.