OstatníRecepty od TuGu

Bedly na přepuštěném másle s rozmarýnovými brambory

6 větších kloboučků bedel, 3 lžíce přepuštěného másla (ghí), kmín, sůl
Rozmarýnové brambory: 6 středně velkých nových brambor, několik snítek čerstvého rozmarýnu, 2 lžíce olivového oleje, hrubozrnná sůl

Nejprve si připravíme rozmarýnové brambory. Nové brambory omyjeme kartáčkem a i se lupkou nakrájíme na klínky. Rozložíme je na plech vyložený pečicím papírem, přidáme nasekaný rozmarýn, olivový olej a hrubozrnnou sůl. Vše promícháme a pečeme při 200 °C dokřupava. Mezitím očistíme houby a kloboučky rozkrojíme na čtrtiny. Na pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo a zprudka smažíme bedly, které okmínujeme, z obou stran. Ke konci smažení je dle chuti osolíme a ihned podáváme s upečenými brambory.

Počet porcí: 2
Doba přípravy: 30 minut
Orientační cena: 40,- Kč (bez hub)

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *