Bez masaRecepty od TuGu

Rizoto z červené řepy

2–3 bulvy červené řepy, 2 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 250 g kulatozrnné rýže, 150 ml bílého vína, 700 ml zeleninového vývaru, 50 g másla, sůl, pepř,  150 g měkkého kozího sýra, 2 hrsti vlašských ořechů, petrželka na ozdobu 

Nejprve dáme vařit řepu v osolené vodě doměkka. V hrnci rozpálíme olej, osmahneme na něm nadrobno pokrájenou cibuli, česnek, pak vmícháme propláchnutou rýži a restujeme, dokud se neobalí všechna zrnka tukem. Přilijeme víno a za stálého míchání necháme odpařit. Postupně přidáváme vývar a stále průběžně mícháme. Vaříme takto asi 20 minut. Uvařenou rýži slijeme a rozmixujeme na pyré, které vmícháme k rýži. Přidáme máslo, sůl, pepř a pořádně promícháme. Hotové rizoto poklademe kousky sýra, posypeme ořechy a dozdobíme čerstvou petrželkou.

Počet porcí: 4–5
Doba přípravy: 30 minut

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.