Recepty od TuGuSladké pečení

Švestkový koláč s mákem

Těsto: 250 g polohrubé mouky, 150 g cukru krupice, 1 prášek do pečiva, 2 větší vejce, 100 ml mléka, 180 ml oleje
Náplň: 100 g mletého máku + 1 lžíce moučkového cukru, švestky, 1 skořicový cukr
Drobenka: 100 g hrubé mouky, 50 g třtinového cukru, 50 g másla

Mouku, cukr, prášek do pečiva, vejce, mléko a olej promícháme až nám vznikne řidší těsto. Plech s vyvýšeným okrajem (30 x 40 cm) vyložíme pečicím papírem a těsto rozetřeme na dno plechu. Mletý mák promícháme s moučkovým cukrem a rovnoměrně posypeme na těsto. Na mák rozložíme vypeckované švestky a posypeme je skořicovým cukrem. Z hrubé mouky, cukru a másla uděláme drobenku a rozložíme jí na koláč. Vše pečeme v předehřáté troubě na 175 °C asi 30 minut.

Počet kousků: 24
Doba přípravy: 1 hodina

 

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.