Recepty od TuGuSladké pečení

Žloutkové košíčky s malinovým rozvarem

5 žloutků, 1 celé vejce, 280 g cukru moučky, sádlo na vymazání formiček, 250 ml smetany ke šlehání 33%, 200 g čerstvých nebo mražených malin, 2 lžíce cukru krupice, čokoládová srdíčka na ozdobu

Žloutky s vejcem ušleháme s moučkovým cukrem do husté pěny. Trvá to minimálně 10 minut při nejvyšších otáčkách ručního šlehače. Formičky na košíčky důkladně vytřeme sádlem a plníme žloutkovou pěnou asi do 1/3. Ne více, protože těsto se při pečení nafoukne. Naplněné košíčky vložíme do předehřáté trouby na 150 °C a takto pečeme, dokud se košíčky nenafouknou. Pak teplotu snížíme na 90 °C a košíčky dosušíme. Že jsou hotové poznáme, podle toho, že zkusíme 1 košíček vyklopit z formičky, mělo by to jít lehce a i uprostřed by měl být křehký, ne „žvýkací“. Hotové cukroví necháme vychladnout. Zatím rozvaříme maliny s cukrem a necháme vychladnout. Smetanu ušleháme a ozdobíme s ní košíčky. Na šlehačku naneseme trošku malinového rozvaru a vše ozdobíme čokoládovými srdíčky.

Počet kousků: 30
Doba přípravy: 40 minut + pečení a sušení 

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.