Recepty od TuGuS masem

Krůtí stehna pečená na šalotkách

2 lžíce olivového oleje, 2 krůtí stehna, cca 300 g šalotek, 2 stroužky česneku, 200 ml drůbežího vývaru, 1 konzerva loupaných krájených rajčat, 2 bobkové listy, sůl, pepř 

Na oleji osmahneme ze všech stran krůtí stehna a odložíme je stranou. Na výpeku dále osmahneme celé šalotky, pak přidáme celé stroužky česneku, vše zalijeme vývarem, přidáme loupaná rajčata a bobkové listy. Stehna vložíme do pekáčku, osolíme je, opepříme a zalijeme připravenou omáčkou. Vložíme do předehřáté trouby na 200 °C a zakryté pečeme asi 30 minut. Pak troubu zmírníme na 180 °C a pečeme 1 hodinu. Pekáček odkryjeme a pečeme další hodinu. Během pečení maso občas podléváme omáčkou. Po upečení by se maso mělo rozsýpat, stehna buď servírujeme vcelku, nebo můžeme maso obrat od kostí a vrátit zpět do omáčky. Podáváme s bramborovou kaší.

Počet porcí: 3–4
Doba přípravy: 3 hodiny

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *