Recepty od TuGuS masem

Grilované vepřové špízy se slaninou

1 větší vepřová panenky, sůl, pepř, 200 g prorostlejší anglické slaniny vcelku, cca 12 šalvějových lístků, 150 ml olivového oleje, 8 dřevěných špejlí

Panenku odblaníme a nakrájíme na přibližně stejně velké kostky. Slaninu nakrájíme na silnější plátky. Maso osolíme a opepříme. Špejle namočíme, aby se z nich po grilování maso lépe stahovalo a libovolně napichujeme maso, které prokládáme slaninou a šalvějovými lístky. Špízy rozložíme na gril a během grilování potíráme olivovým olejem. Podáváme s grilovanými brambory s rozmarýnem.

Počet porcí: 4
Doba přípravy: 40 minut

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *