fbpx
Jihomoravský krajVšechny kraje

Ze Znojma na vyhlídku Králův stolec

Pokud toužíte vidět hladinu vodní nádrže Znojmo téměř z ptačí perspektivy, tak se úprkem vydejte na vyhlídku Králova stolice. A co víc vás po cestě čeká? Mnoho dalších krásných pohledů na hladinu Dyje a ještě na město Znojmo nad řekou. Prémií je sestup strání do údolí Gránického potoka. Stezka se tu vine jako housenka. Tu zde nechal zbudovat místní podnikatel Friedrich Krammer na vyhlídku a do terasové zahrady, která je nyní běžně veřejnosti nepřístupná. To osobně považuji za velkou škodu. Jako recept přikládám sladké listové řezy s pudinkem zde.

Kde

Okres Znojmo, Jihomoravský, Česko

 

Kudy, kam, co

Z parkoviště Muzeum motorismu vyrazíme směrem do údolí Gránického potoka a tam se napojíme na zelenou turistickou značku. Po ní dojdeme na modrou a dále až k rozcestníku Gránice, to celé údolím Gránického potoka. Na rozcestníku odbočíme vlevo a budeme pokračovat po zelené značce s malou odbočkou na zatopený Mašlovický lom. Pokračovat budeme po zelené až na vyhlídku Králův stolec a dále až na počátek dnešního putování k rozcestníku Pod Kramerovou vilou a na parkoviště Muzeum motorismu, místa dnešního startu.

Jak daleko

13,5 km vycházkový okruh

Pro koho a co s sebou

S dětmi s opatrností, turista, zdatný turista

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.