fbpx
Bez masaRecepty od TuGu

Ratatouille

2 menší lilky, 2 mladé cukety, 2 zelené papriky, 1 červená paprika, 5 rajčat, 1 cibule, 3 stroužky česneku, několik lžic olivového oleje, 1 lžíce třtinového cukru, 1 lžíce vinného octa, 1 lžička provensálského koření, sůl, pepř, 1 hrst čerstvých bazalkových lístků 

Nejprve si lilky, cuketu a papriky nakrájíme na stejnoměrné kostičky. Rajčata spaříme, oloupeme a také nakrájíme na kostičky. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. Ve velké pánvi rozpálíme lžíci oleje a postupně smažíme zvlášť lilky, přendáme je do mísy, na pánev přidáme olej a smažíme cukety, hotové přidáme k lilkům, opět přidáme trošku oleje a smažíme papriky. Všechnu osmaženou zeleninu ponecháme stranou, na pánev přidáme opět olej a osmahneme cibuli, pak přidáme česnek a rajčata. Do směsi přidáme cukr, ocet, krátce vše smažíme, pak vmícháme provensálské koření a ostatní hotovou zeleninu. Směs ochutíme solí, pepřem a ke konci vmícháme nasekanou bazalku. Podáváme s čerstvou bagetou.

Počet porcí: 4
Doba přípravy: 40 minut

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.