fbpx
Jihomoravský krajVšechny kraje

Na vyhlídku Sealsfieldův kámen a do Znojma okolo Dyje

Sealsfieldův kámen – původně snad jedna z nejkrásnějších vyhlídek, dnes téměř zarostlá neprůhlednou hradbou stromů. Tak končí mnoho krásných vyhlídek a míst. Naše další cesta z vyhlídky pak stoupá a klesá. Vede podél Znojemské přehrady a pak zprudka stoupá na Kraví horu porostlou skupinou zajímavých dubů, aby nakonec jako vyvrcholení, došla ke stánku nad viniční tratí Stará vinice, kde na vás čeká to pravé občerstvení v podobě zdejšího vína. Po náročném pochodu ve velkém letním horku přikládám recept na něco lehkého a zeleninového v podobě receptu na ratatouille zde.

Kde

Okres Znojmo, Jihomoravský kraj, Česko

 

Kudy, kam, co

Z návsi Havraníky se napojíme na červenou turistickou značku, po které vyrazíme k rozcestníku Znojmo, Popice, u hospody. Zde odbočíme vlevo a po zelené značce jdeme k rozcestníku Sealsfieldův kámen – vyhl. Tady se napojíme na žlutou, po které jdeme až do Znojma k rozcestníku Znojmo – údolí Dyje. Žlutá se zde napojí na červenou a my ale odbočíme vpravo a po červené dojdeme zpět do Havraníků, odkud jsme vycházeli.

Jak daleko

16,1 km vycházkový okruh

Pro koho a co s sebou

S dětmi s opatrností, turista, zdatný turista

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.