Přírodní kuřecí plátek s chřestem
4 kuřecí prsní řízky, sůl, barevný pepř, směs bylinek (bazalka, oregano, rozmarýn), 4 lžíce olivového oleje, 2 lžíce másla, 150 ml bílého suchého vína, světlá instantní jíška na zahuštění, 1 svazek zeleného chřestu
Kuřecí maso naporcujeme na menší plátky, které jemně naklepeme. Z obou stran je osolíme a posypeme čerstvě mletým pepřem. Bylinky najemno nasekáme a promícháme s olivovým olejem. Maso směsí potřeme a zprudka opečeme na pánvičce. Když je maso hotové, vyjmeme ho stranou, do výpeku přidáme polovinu másla a nalijeme víno. Krátce povaříme, zahustíme instantní jíškou a necháme přejít varem. Chřest omyjeme, odkrojíme tuhé konce a krátce povaříme v silně osolené vodě. Trvá to asi 3–4 minuty, aby byl chřest krásně křupavý. Pak ho slijeme, propláchneme studenou vodou, aby neztratil barvu a ihned podáváme s hotovými kuřecími plátky a nejlépe s bramborovou kaší.
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 40 minut