Recepty od TuGuS masem

Vepřové maso s cuketou

600 g vepřového masa, 1 lžíce směsi koření na souvlaki, 3 stroužky česneku, olivový olej dle potřeby, 1 cibule, 1 cuketa, 200 ml masového vývaru, 3 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce sladké chilli omáčky, 1 lžíce solamylu 

Maso nakrájíme na kostky, přidáme směs koření, na tenké plátky nakrájený česnek, 2 lžíce oleje, vše promícháme a necháme alespoň hodinu odležet v chladu. Cibuli nakrájíme najemno a cuketu zbavenou semen nakrájíme na kostičky. Na pánvi zprudka opečeme maso a necháme ho zatáhnout. Pak ho přendáme do hrnce, zalijeme masovým vývarem a dusíme asi 1 hodinu, dokud maso nezměkne. Zatím v pánvi rozpálíme olivový olej, osmahneme postupně cibuli, cuketu, pak vmícháme sójovou a chilli omáčku. Ke konci dušení přidáme k masu cuketu a vše zahustíme solamylem rozmíchaným v trošce vody. Necháme přejít varem a podáváme s rýží.

Počet porcí: 4
Doba přípravy: 2 hodiny  

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.