Recepty od TuGuS masem

Králík pečený na bylinkách a na víně

1 celý králík, sůl, pepř, 2 lžíce hladké mouky, 50 ml olivového oleje, 100 g špeku, několik snítek bylinek (rozmarýn, smil italský, šalvěj), 2 palice česneku, 300 ml bílého vína 

Králíka naporcujeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Jednotlivé kousky zprudka opečeme na oleji, vložíme do pekáčku, přidáme na kostičky nakrájený opečený špek, bylinky, podélně překrojené palice česneku a vše zalijeme vínem. Pečeme při 160 °C asi 3 hodiny. Během pečení maso několikrát obrátíme. Z hotové vypečené šťávy odstraníme bylinky, slupky z česneku a stroužky rozmělníme vidličkou do výpeku. Podáváme s pečenými brambory a cuketou.

Počet porcí: 5-6
Doba přípravy: 40 minut + pomalé pečení

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.