Králík pečený na bylinkách a na víně
1 celý králík, sůl, pepř, 2 lžíce hladké mouky, 50 ml olivového oleje, 100 g špeku, několik snítek bylinek (rozmarýn, smil italský, šalvěj), 2 palice česneku, 300 ml bílého vína
Králíka naporcujeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Jednotlivé kousky zprudka opečeme na oleji, vložíme do pekáčku, přidáme na kostičky nakrájený opečený špek, bylinky, podélně překrojené palice česneku a vše zalijeme vínem. Pečeme při 160 °C asi 3 hodiny. Během pečení maso několikrát obrátíme. Z hotové vypečené šťávy odstraníme bylinky, slupky z česneku a stroužky rozmělníme vidličkou do výpeku. Podáváme s pečenými brambory a cuketou.
Počet porcí: 5-6
Doba přípravy: 40 minut + pomalé pečení
