Recepty od TuGuS masem

Netradiční halušky se syrečky

700 g brambor, 300 g hladké mouky, 1 vejce, 2 lžičky soli, 200 g olomouckých tvarůžků, 1 lžíce oleje, 200 g anglické slaniny, 2 cibule, petrželka na ozdobu 

Brambory oškrábeme a nastrouháme najemno. Vmícháme mouku, vejce a sůl. Vzniklé těsto vložíme do síta na halušky a směs protlačíme do hrnce s osolenou vroucí vodou. Halušky povaříme asi 3 minuty než vyplavou na hladinu. Pak je vybereme sítem a rozložíme na talíře. Olomoucké tvarůžky nahrubo nastrouháme. Na oleji orestujeme na kousky nakrájenou slaninu, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a opečeme. Halušky posypeme syrečky a rozdělíme slaninu s cibulí. Ozdobíme petrželkou.

Počet porcí: 4
Doba přípravy: 40 minut

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.