
Netradiční halušky se syrečky
700 g brambor, 300 g hladké mouky, 1 vejce, 2 lžičky soli, 200 g olomouckých tvarůžků, 1 lžíce oleje, 200 g anglické slaniny, 2 cibule, petrželka na ozdobu
Brambory oškrábeme a nastrouháme najemno. Vmícháme mouku, vejce a sůl. Vzniklé těsto vložíme do síta na halušky a směs protlačíme do hrnce s osolenou vroucí vodou. Halušky povaříme asi 3 minuty než vyplavou na hladinu. Pak je vybereme sítem a rozložíme na talíře. Olomoucké tvarůžky nahrubo nastrouháme. Na oleji orestujeme na kousky nakrájenou slaninu, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a opečeme. Halušky posypeme syrečky a rozdělíme slaninu s cibulí. Ozdobíme petrželkou.
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 40 minut