
Pstruh lososový pečený s bylinkovým máslem
4 filety z pstruha lososového, sůl, šťáva z 1citronu, 100 g másla pokojové teploty, 2 lžíce jemně nasekané petrželky, 1 lžíce jemně nasekané bazalky, 1 lžička jemně nasekaného tymiánu, 1 lžíce jemně nasekaného rozmarýnu, 2 stroužky česneku, špetka muškátového oříšku, ¼ lžičky mletého barevného pepře, ½ lžičky soli, 1 bio citron
Filety omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Z obou stran je osolíme. Máslo vložíme do misky, přidáme všechny jemně nasekané bylinky, prolisovaný česnek, špetku muškátového oříšku, pepř, sůl a vše prošleháme. Ryby položíme do pekáčku kůží dospodu a navrch rozetřeme bylinkové máslo. Citron nakrájíme na kolečka a poklademe je na ryby. Takto pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 30 minut. Během pečení ryby podléváme. Podáváme s pečenými brambory.
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 40 minut