PolévkyRecepty od TuGu

Krémová špenátová polévka

3 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 1 lžička římského kmínu, 1 lžička kari koření, pár lístků čerstvého koriandru, 450 g mraženého špenátu, 250 g čerstvých špenátových lístků, 1,5 l zeleninového vývaru, sůl, pepř, 1 kelímek smetany

V hrnci rozpálíme olivový olej, orestujeme na něm nadrobno pokrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek a necháme rozvonět římský kmín a kari koření. Po chvilce přidáme koriandr, mražený i čerstvý špenát, vše zalijeme vývarem a vaříme asi 10 minut. Pak polévku rozmixujeme, dochutíme solí, pepřem, vmícháme smetanu a necháme přejít varem. Do polévky se hodí opečený chleba nebo krutonky z bílého pečiva.

Počet porcí: 6
Doba přípravy: 30 minut

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.