Recepty od TuGuS masem

Vepřové medailonky na houbách

1 kg vepřových medailonků, 150 g anglické slaniny nakrájené na plátky, olivový olej na potření, sůl, pepř, kousek másla, 500 g lesních hub, 250 ml hovězího vývaru, 1 lžíce balsamikového octa, 1 lžíce třtinového cukru, 50 ml smetany

Medailonky omyjeme, osušíme a ovineme proužky anglické slaniny, kterou zpevníme párátkem. Maso potřeme olivovým olejem, osolíme ho a opepříme z obou stran a opečeme na pánvi z každé strany asi 5 minut. Pak maso přemístíme do pekáčku, překryjeme ho alobalem a dopečeme při 160 °C ještě asi 40 minut. Do výpeku na pánev přidáme máslo a vmícháme na malé kousky pokrájené lesní houby. Chvíli je podusíme, pak přilijeme hovězí vývar, balsamiko, přidáme cukr a vše za občasného míchání dusíme asi 30 minut. Ke konci vmícháme smetanu a necháme přejít varem. Z masa odstraníme párátka a vše podáváme s vařenou rýží.

Počet porcí: 4
Doba přípravy: 1 hodina
Orientační cena: 320 Kč  

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *